30 Mart 2014 Pazar

Minecraft Hakkında Bilinmeyenler

1.Oyunda çok nadir bulunan dev mantarların yetiştiği ve üzerinde mantar olan ineklerin yaşadığı küçük mantar adaları vardır. 





2. Yeraltında nadir bulunan bir odanın içinde Ender gözleriyle oluşturduğumuz bir boyut kapısından geçip Ender Ejderhasının yaşadığı bir dünyaya gidebilmek mümkündür. 




3. Obsidyen taşlarını uygun şekilde dizip çakmak çaktığımızda bir boyut kapısının açılır ve bu boyut kapısından geçtiğimizde cehenneme (Nether'e) ışınlanabiliriz. 





4. Bataklık gibi yerlerde nadiren büyücülerin evine rastlayabilirsiniz. Büyücü sadece geceleri görünür ve sizi görürse size zarar veren iksirlerle saldırmaya başlar. 





5. Creeper'lar ilginç bir şekilde kedilerden korkarlar. Yanlarına kedi geldiklerinde saldırmamasına rağmen onlardan uzaklaşmaya çalışırlar. Evinizde kedi bulundurmanız evinize Creeper girme olasılığını çok ciddi biçimde düşürür. 





6. Creeper'ların üstüne şimşek çaktığında ölmezler aksine o enerjiyi emerler ve üzerlerinde elektrik kalkanı oluşur. 

7. Neredeyse her iklime özel gizli bir yapı bulunur. (Örneğin çölde piramit, ağaçlık alanda tapınak) Bunların içlerinde yarar sağlayacak bir çok eşya bulunan sandıklar mevcuttur ancak aynı şekilde tuzaklar da mevcuttur. 





8. Koyunların üzerine pembe ve mavi boya sürerseniz pembe veya mavi koyun elde edebilirsiniz. Bu diğer renkler için geçerli değildir. 





9. Köylülerin nüfusunu köydeki kapı miktarını arttırarak çoğaltabilirsiniz. Köylüler de tıpkı hayvanlar gibi çiftleşip minik yavrular dünyaya getiriyor ancak küçük olsa dahi görünüşlerinde pek bir fark olmuyor. 





10. Balkabağını kafanıza giyebiliyorsunuz. Görüş alanınızı kısıtlıyor olsa da Enderman'lara özgürce . Endermanlar kafanızda balkabağı varken baktığınızı farketseler dahi saldırmıyorlar. 






11. Domuzlara yıldırım çaktığında, domuzlar zombie pigman'e dönüşürler. 




12. İki kar kütlesini üst üste koyduktan sonra üstüne bal kabağı koyduğunuzda Snow Golem oluşur. Bu yaratık göründüğü gibi tehlikeli değildir zararsız bir yaratıktır. Ancak aynı zamanda çok zekidirler de. Yandıkları anda direkt olarak suya gittikleri, diğer npcler gibi yüksek yerlerden aşağı atlamadıkları görülür. Blaze'lere düşmandırlar ve oyuncuyu moblardan korumaya bakarlar. Bu Snow Golemler gittiği yolun üzerinde kar kütlesi bırakır, neredeyse her türlü iklimde eriyip hasar alacağı için üstü kapalı mekanlarda tutulması gerekir. 





13. Iron Golemler oyunda çok nadir görülen yaratıklardır. Nedeni ise en az 21 kapısı bulunan ev ve en az 16 köylünün yaşadığı köyleri koruyan iyi ve dev yaratıklar olmasıdır. Bunun dışında herhangi bir yerde Iron Golem görmek imkansıza yakındır. Kendiniz Iron Golem'i oluşturmak için 4 demir kütlesini T şeklinde koyduktan sonra üstüne bir bal kabağı eklemelisiniz. Oldukça yavaş ancak oldukça da güçlü yaratıklardır. Su ve lavdan kaçarlar, düşme veya boğulma hasarı almazlar, vurdukları yaratıklar havada savrulabilir. Creeper'lara köye zarar verecek korkusuyla bazen saldırmadıkları ancak diğer yaratıklara (zombi, iskelet vs) saldırdıkları söylenir. Yani Iron Golem de Snow Golem gibi zeki bir yaratıktır. Köyde ona saldırırsanız size saldırmaya çalışacak, siz köyden uzaklaşınca köye geri dönecektir. Bazı Iron Golem'lerin de köyde bulunmasına rağmen köylüleri korumak istemediği de olur.





14. Yaratıkların spawn olduğu zindanlarda bulunan sandıklarda genelde değerli eşyalar bulunur. Bunların içinde normalde iş masasında oluşturamadığımız at zırhları da vardır. 







15. Kurtlar, iskelet kemikleriyle evcilleştirilebilir. Evcilleşen kurtların hem canı artar hem de bizi zombilerden korurlar. 



16. Nether'da (cehennemde) kovayla su dökemezsiniz.




17. Nether'ın ana canlısı olan Zombie Pigman'ler siz onlara saldırmadıkça size saldırmazlar.




 

18. Köylülerin üstüne sağ tıklayarak köylülerle ticaret yapabilirsiniz. Bu ticaret onların istediği bir malı verip onlardan yine onların belirlediği bir malı alarak olur. Bir köylüyle defalarca ticaret ettiğinizde gitgide size daha fazla ticari seçenek sunar. Özellikle kalabalık köylerde madenlerinize inmeye gerek bırakmayacak kadar geniş ticaret yapabilirsiniz. 





19. İskeletlerin nadir olarak örümceklerin üzerine binip gezindiğini görebilirsiniz.




1 yorum: